Niedziela, 23 kwietnia 2017 r.

Imieniny: Wojciecha, Jerzego KONTRAST

eb_2017 energotechnika
Partner serwisu:

Przedstawiciele RAFAKO pobiegli w XVIII Półmaratonie dookoła Jeziora Żywieckiego

Kategoria: Energia w sporcie
04.04.2017

1737 biegaczy z całego świata, 2 kwietnia wzięło udział w XVIII Półmaratonie dookoła Jeziora Żywieckiego. Walczyli o puchar starosty żywieckiego. W tym gronie byli również przedstawiciele firmy RAFAKO S.A. Najlepszy czas z teamu uzyskał Ryszard Baran (01:48:39).

 

Piękne widoki i prawdziwie wiosenna aura towarzyszyła biegaczom, którzy w ubiegłą niedzielę pokonywali półmaraton w Żywcu. Trasa wiodła dookoła Jeziora Żywieckiego położonego w samym sercu Beskidów w Kotlinie Żywieckiej. Start i meta usytuowane były na rynku.

W rywalizacji o puchar starosty żywieckiego startowali biegacze z Polski, Kenii, Węgier, Litwy, Ukrainy, Białorusi, Austrii, Francji i Hiszpanii. Wśród nich była piątka pracowników RAFAKO S.A. Na trudnej pagórkowatej trasie najlepszy czas spośród rafakowców 01:48:39 uzyskał Ryszard Baran. Pół minuty później finiszował Henryk Wiliger. Bieg ukończyli także: Zbigniew Szewczuk, Dominik Zajonc i Bartosz Główka. - Muszę przyznać, że jak na rozpoczęcie sezonu biegowego te zawody nie należały do łatwych. Trasa charakteryzowała się dużą ilością podbiegów, które dało się odczuć, słoneczna pogoda wraz z wysoką temperaturą również dała się we znaki. Następnym razem jak będę miał okazję jeszcze tam pobiec, na pewno troszeczkę inaczej rozłożę siły – relacjonuje Bartosz Główka z RAFAKO S.A..

 

Tymczasem, po malowniczym wyścigu pozostały już tylko wspomnienia, bo rafakowcy przygotowują się do kolejnych startów.
 

AUTOR TEKSTU: JUSTYNA KORZENIAK, ADVENTURE MEDIA
ZDJĘCIA: ARCHIWUM RAFAKO S.A.

 

Na skróty

© 2014. Wszelkie prawa zastrzeżone. BMP'      O nas   Reklama   Newsletter   Polityka prywatności Kontakt

Realizacja: Marcom Interactive
Newsletter BMP

Najważniejsze informacje ukazujące się w naszym portalu mogą otrzymać Państwo na skrzynkę e-mail za pomocą naszego bezpłatnego newslettera. Aby go zamówić prosimy wpisać swój adres e-mail w poniższym polu. Zapraszamy!

Polityka prywatności
Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.