Partner serwisu
24 września 2018

Rozpoczęcie Konferencji Woda i Ścieki w Przemyśle

Kategoria: XII Konferencja Woda i Ścieki w Przemyśle

Blisko 200 osób wzięło udział we wspólnym rozpoczęciu XI Konferencji Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym oraz XII Konferencji Woda i Ścieki w Przemyśle. Gości przywitali: w imieniu organizatora Przemysław Płonka, redaktor naczelny Wydawnictwa BMP, w imieniu Honorowych Gospodarzy: Ryszard Langer – Prezes Zarządu Krakowskiego Holdingu Komunalnego SA.

Rozpoczęcie Konferencji Woda i Ścieki w Przemyśle

– Rok temu wielu z państwa uczestniczyło w konferencji w Jachrance, dziś spotykamy się w królewskim mieście – Krakowie. Życzę miłego pobytu i owocnych obrad – rozpoczął konferencję Przemysław Płonka, redaktor naczelny Wydawnictwa BMP, który pokrótce przedstawił program tegorocznej konferencji.

W imieniu Honorowego Gospodarza KHK gości przywitał Ryszard Langer, prezes zarządu, który zaznaczył, jak ważna jest woda, a procesy technologiczne jej wykorzystania nieustannie prowadzą do otrzymywania ścieków: – Zakłady przemysłowe posiadają własne systemy zagospodarowania ścieków; od tego, w jakim stanie zwrócimy wodę do środowiska, zależy jakość życia dalszych pokoleń. Mam nadzieję, że konferencja pozwoli zaprezentować najnowsze rozwiązania w zakresie gospodarki wodno-ściekowej – powiedział prezes Krakowskiego Holdingu Komunalnego.

W czasie konferencji uczetnicy będą rozmawiać m.in. o efektywnym zarządzaniu wodą i ściekami w przemyśle, nowoczesnych technologiach i rozwiązaniach w gospodarce wodno-ściekowej czy konsekwencjach reformy Prawa wodnego dla przemysłu, czemu poświęcona będzie kończąca program debata.

Uczestnicy wezmą udział w aż 4 wycieczkach tematycznych: do Ekospalarni, oczyszczalni ścieków Płaszów, stacji uzdatniania wody Browaru Okocim oraz oczyszczalni ścieków, należącej do tego zakładu.

Konferencja w liczbach: Blisko 200 uczestników, 31 stoisk, 5 sesji tematycznych, 22 prezentacje, 2 wycieczki techniczne, 1 debata

fot. BMP
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ