Partner serwisu
09 maja 2019

GPEC - zmiany w strukturze zarządu

Kategoria: Z życia branży

Zarząd GPEC Sp. z o.o. jest obecnie dwuosobowy. Rolę Prezesa Zarządu pełni Marcin Lewandowski, który do tej pory był Członkiem Zarządu, natomiast Anna Jakób pozostała na zajmowanym stanowisku Członka Zarządu.

GPEC - zmiany w strukturze zarządu

Karsten Rogall, który do tej pory był trzecim Członkiem Zarządu, z racji innych funkcji pełnionych w Grupie Leipziger, do której należy GPEC, nie będzie zasiadał w zarządzie polskiej spółki.

Zmiany w strukturze Zarządu GPEC zostały zatwierdzone na ostatnim posiedzeniu Rady Nadzorczej i weszły w życie z początkiem maja.

Marcin Lewandowski – z GPEC związany jest od 2010 r., a w Zarządzie Spółki zasiada od 2015 r.

Od wielu lat jest ekspertem w zakresie zarządzania przedsiębiorstwami energetyki cieplnej oraz wodociągowej. Pełnił funkcje prezesów zarządów, zarządzał obszarami technicznym oraz handlowym.

W Grupie GPEC jako dyrektor ds. finansowych zajmował się m.in. organizacją struktury grupy kapitałowej, modelem biznesowym oraz nadzorem właścicielskim spółek zależnych.

Od 2014 r. prowadził skuteczną akwizycję, a następnie pełnił funkcję Prezesa Zarządu spółki Unikom, która ostatecznie została włączona w strukturę GPEC w październiku 2016 r.

Jest absolwentem Politechniki Gdańskiej na kierunku Inżynieria Środowiska.

Anna Jakób – z Grupą GPEC związana jest od 2001 r., a w jej zarządzie zasiada od 2016 r.

Wcześniej pełniła rolę dyrektor ds. handlu, dyrektor ds. technicznych oraz Prezes Zarządu Orchis Energia Sopot (spółki ciepłowniczej z Sopotu). Doświadczenie zdobywała pełniąc przez kilkanaście lat funkcje menedżerskie w branży energetycznej.

Absolwentka Politechniki Gdańskiej, gdzie uzyskała tytuł magistra inżyniera na kierunku Zarządzanie, oraz MBA na Akademii Leona Koźmińskiego.  

źródło: informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ